Bestiální vražda pošťačky... Odsouzený chce nový proces | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bestiální vražda pošťačky... Odsouzený chce nový proces

Martin Balhar chce z vězení na svobodu.
Martin Balhar chce z vězení na svobodu.  (Foto Aha! – Michal Charbulák)

Na základě pachových stop na místě činu byl Martin Balhar (33) odsouzen na 19 let vězení za brutální vraždu pošťačky ve Skřipově na Novojičínsku. Nyní už potřetí žádá o nový proces.

K vraždě došlo 30. září 2013 odpoledne. Poštovní úřednice nepřežila brutální ubití tupým předmětem a z pošty poté zmizelo skoro 200 tisíc korun. Vražedná zbraň ani ukradené peníze se u Martina Balhara nenašly. Znalci ho označili za impulzivního člověka se sklony k agresi. V minulosti se léčil na psychiatrii.

„Nic jsem neudělal,“ zopakoval včera u Krajského soudu v Ostravě Balhar. Jeho obhájci se nelíbí zmíněné pachové stopy, které hodlá coby hlavní důkaz proti svému klientovi zpochybnit. Tvrdí, že vědci mají za to, že jsou v krimi praxi jako hlavní důkaz nepoužitelné. „A bylo tomu tak i v době vraždy. Ta metoda se dá označit doslova jako loterie. Buď to vyjde, nebo ne,“ uvedl Balharův advokát Petr Hampel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.