Bojoval s ohněm v Hřensku a pak... Odhalil kradenou dodávku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bojoval s ohněm v Hřensku a pak... Odhalil kradenou dodávku

Kradené auto policisté zastavili v obci Pihel.
Kradené auto policisté zastavili v obci Pihel. (Foto Jan Havránek)

Ani po boji s největším lesním požárem v historii Česka si velitel dobrovolných hasičů z Kytlice Jan Havránek (45) nedal od hrdinských skutků pohov. Kamarádům od policie pomohl polapit ukradené auto.

Kriminalisté za Janem Havránkem přijeli před týdnem na přátelský pokec. „Mezi řečí se mi zmínili, že pokud bych na cestě uviděl tu a tu dodávku, abych jim dal vědět,“ popisoval setkání s kamarády dobrovolný hasič. Netrvalo dlouho a Jan Havránek na bílou dodávku, která přesně odpovídala popisu, narazil v Novém Boru.

„Měla na sobě spoustu polepů a taky brněnskou registrační značku. Takových tady tolik nejezdí,“ líčil. Za dodávkou se vydal sám autem a policisty navigoval po telefonu. Pronásledování skončilo zhruba po pěti kilometrech ve vesničce Pihel. Kriminalisté zloděje (39) pod vlivem drog a bez řidičáku na místě zadrželi. Janu Havránkovi slíbili, že za ním brzy a rádi znovu rádi přijedou na pokec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.