Spáleniště se zmenšuje: Blíží se návrat evakuovaných | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spáleniště se zmenšuje: Blíží se návrat evakuovaných

Už zítra se lidé začnou vracet.
Už zítra se lidé začnou vracet. (Foto ara)

Požár v Národním parku České Švýcarsko postupně pohasíná. I když se objevují nová ohniska, jsou jen malého rozsahu a daří se je rychle likvidovat. Zároveň se blíží okamžik, kdy se budou moci vrátit domů lidé z evakuovaných obcí.

„Objevilo se znovu několik ohnisek v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Zasahujeme na ploše přibližně 50 hektarů. V akci je 630 hasičů,“ řekla včera jejich mluvčí Martina Götzová. Hasiči postupně předávají další a další uhašené oblasti správě parku. Už zítra se také začnou vracet evakuovaní lidé do svých domovů.

„V sobotu v 9 ráno budu vydávat propustky pro občany, kteří mají v oblasti Mezné a Mezní Louky trvalé bydliště, nebo rekreační nemovitosti, aby se mohli vrátit,“ řekl starosta Hřenska Zdeněk Pánek. Z obce už také odjíždějí hasičské posily. „Podle plánu jsme opět zredukovali jednotky z jiných krajů. Je to asi 150 hasičů,“ doplnila Götzová. Na místě stále zůstávají vrtulníky, které pomáhají s dohašováním.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.