Mládě poštolky vypadlo z hnízda: Zachránily ho sestřičky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mládě poštolky vypadlo z hnízda: Zachránily ho sestřičky!

Ptáčkové by sami nepřežili.
Ptáčkové by sami nepřežili.  (Foto Des OP)

Bojují o životy lidí, ale tentokrát pomohly malým ptačím tvorečkům. Z hnízda v areálu plzeňské fakultní nemocnice vypadlo poštolčí mládě. Pomohly mu zdravotní sestřičky.

Dravci v nemocničním areálu hnízdí v odvětrání střechy. K jejich mláďatům v nesnázích sem jezdí každoročně zvířecí záchranáři. Letos je k malé poštolce nejprve přivolaly zdravotnice. Viděly, jak ptáček skočil do zásobníku kabelu stavebního výtahu.

„Kdyby takhle velké mládě vyskočilo z hnízda v lese, rodiče by ho dokrmili mimo něj. V městské zástavbě je situace jiná, mládě poštolky nemá téměř žádnou šanci,“ vysvětlil ochránce Karel Makoň. Vzápětí skončil v péči ochránců přírody další malý opeřenec. Mláděte pobíhajícího mezi zaparkovanými auty si všimla posádka rychlé záchranné služby. Zdravotníci malou poštolku opatrně odchytili a předali ji zvířecím záchranářům.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.