Safari Park Dvůr Králové má expozici největší svého druhu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Safari Park Dvůr Králové má expozici největší svého druhu

Hejno tučňáků  se zatím drží pohromadě.
Hejno tučňáků se zatím drží pohromadě. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, Helena Hubáčková)

Hejno 24 vzácných tučňáků brýlových si zvyká na nový domov v královédvorském safari parku. Zoo je přivezla z Nizozemska a vybudovala pro ně expozici největší svého druhu u nás i na Slovensku.

Do chovu tučňáků brýlových, kteří patří k ohroženému druhu, se zahrada pustila poprvé ve své 76leté historii. Získala 12 samců a stejný počet samic ve věku od 8 měsíců do 11 let.

„Jsou v reprodukčním věku, což je velmi důležité pro budoucí odchovy,“ upozornil zoolog Michal Podhrázský. Pokud si ptáci na nové prostředí budou bez problémů zvykat, prvních mláďat by se zoo mohla dočkat ještě letos. Brzy na stezku Návštěvníci mohou tučňáky pozorovat zatím zvenku z větší dálky, ale postupně se jim otevře stezka, vedoucí přímo výběhem okolo bazénu s oblázkovou pláží. Tučňáci budou venku celý rok, ale mají k dispozici i vnitřní objekt se dvěma bazénky, kde se nyní spíše zdržují.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.