Žralok v Egyptě zabil další ženu! Uzavřené pláže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Žralok v Egyptě zabil další ženu! Uzavřené pláže

Egypt uzavřel pláže
Egypt uzavřel pláže (Čtenář Blesku, Profimedia)

Češi, kteří vyrazí na dovolenou do egyptské Hurghady, by se měli mít na pozoru. V oblíbené turistické destinaci v pátek usmrtil žralok Rakušanku Elizabeth S. (†68).

Zhruba dvoumetrový predátor ukousl ženě nohu a ruku, přesto se jí podařilo z posledních sil doplavat ke břehu. Tam si ji okamžitě převzali do své péče záchranáři. Turistka však v sanitce zemřela. „Rakouská občanka zemřela po útoku žraloka ve vodách v letovisku Sahl Hasheesh nedaleko Hurghady. Žena byla vdaná za Egypťana a žila ve městě u moře,“ uvedla televize Al-Arabíja.

Odvolávala se při tom na oficiální zdroje. Podle serveru The Daily Mail žena zemřela v důsledku šoku a pravděpodobně na infarkt. Úřady podle místních všechny pláže v okolí nejméně na tři dny zavřely. Týká se to jak oblasti Sahl Hasheesh, tak Makadi Bay, které jsou velmi oblíbené i mezi českými turisty. Egyptské úřady včera potvrdily úmrtí další ženy po útoku žralokem, národnost do uzávěrky vydání nebyla známá.

Žraloci v Egyptě loví turisty jako na běžícím páse: Co dělají úřady?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.