Test z kanálů odhalil: Školáci mají v moči pervitin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Test z kanálů odhalil: Školáci mají v moči pervitin!

Vzorky vody odebrali z kanálů.
Vzorky vody odebrali z kanálů.  (Foto Město Jirkov)

Šokující odhalení! Děti ze základních škol v Jirkově na Chomutovsku mají v moči marihuanu a pervitin. Potvrdil to průzkum městské policie a vodohospodářů.

Ke zkoumání posloužily vzorky, které odborníci odebrali z kanálových šachet u všech čtyř místních základních škol, gymnázia a Střední odborné školy technické, gastronomické a automobilní. „Výsledek nás velmi nemile překvapil, proto máme v plánu průzkum po nějakém čase zopakovat,“ konstatovala místostarostka města Dana Havlátková Jurštaková. Radnice rozeslala ředitelům škol doporučení, jakým způsobem mají postupovat. Spočívá v tom, aby po prázdninách více sledovali chování žáků a byli v užším v kontaktu s jejich rodiči.

Rodičům nabízejí testery

Městští policisté rodičům dětí, u kterých mají podezření, že s drogami experimentují, nabízí anonymně a bezplatně testery na služebně. K vyzvednutí jsou nonstop. Nosí je u sebe i preventisté kriminality, které lze o ně také požádat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.