Tak mají za 30 let vypadat Karlovy Vary | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tak mají za 30 let vypadat Karlovy Vary

Takhle by měla nová čtvrť vypadat.
Takhle by měla nová čtvrť vypadat. (Foto – Magistrát Karlových Varů, vizualizace Loardship)

Vizi, jak by mohly vypadat Karlovy Vary za 30 let, mají na stole tamní radní. V plánech je vybudovat nový most nebo moderní čtvrť.

Podobu širšího centra lázní naznačuje studie, kterou předložila radnici Kancelář architektury města. „Řeší se v ní lokality začínající u Ostrovského mostu až po železniční přejezd v Tuhnicích,“ upřesňuje náměstek primátorky Petr Bursík. Koncept udává požadavky na výšku budov, podíl bytů, občanského vybavení či administrativních prostor. Vše by navíc mělo korespondovat s historickou zástavbou.

Chebský most potřebuje zásadní rekonstrukci.

Nový most

Klíčový Chebský most musí projít v nejbližších letech zásadní obnovou. Dopravě by měl navíc ulevit nový čtyřproudý most přes Ohři, který by měl vzniknout prodloužením Charkovského ulice.

Moderní čtvrť

Do budoucna se počítá i s výstavbou nové čtvrti, která bude souběžná se Západní ulicí u dolního nádraží. Změnit by se měla v klidnější městský bulvár a relaxační zónu kopírující břeh řeky. Počítá se ale i s výstavbou nových bytů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.