Chodíte do kina? Začnou vás špehovat! Tímto speciálním přístrojem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chodíte do kina? Začnou vás špehovat! Tímto speciálním přístrojem!

Také v Plzni teď kontrolují návštěvníky pomocí nočního vidění.
Také v Plzni teď kontrolují návštěvníky pomocí nočního vidění. (pro Aha! – Rudolf Jastraban)

PLZEŇ – Pořídit si záznam z premiéry nového filmu přímo v kině? Už je to nemožné, prozatím v šesti městech republiky. Pracovníci sítě kin Cinestar totiž kontrolují diváky speciálním přístrojem na noční vidění.

Pořídit si záznam z premiéry nového filmu přímo v kině? Už je to nemožné, prozatím v šesti městech republiky. Pracovníci sítě kin Cinestar totiž kontrolují diváky speciálním přístrojem na noční vidění. Je to prý jediný způsob, jak zabránit tomu, aby se pořizovaly pirátské kopie.

Malý přístroj, se kterým je i v naprosté tmě vidět úplně vše. To bude už za pár měsíců nezbytná výbava všech kin v republice. Prozatím se s kontrolami sálu pomocí nočního vidění mohou setkat lidé v Plzni, Pardubicích, Ostravě, Olomouci, Hradci Králové a Českých Budějovicích.

„Kontroly nejsou při každé projekci. Týká se to především premiér, u kterých se dá předpokládat, že se je někdo pokusí natočit. Pokud běží nějaký snímek půl roku, není důvod to kontrolovat,“ řekl Aha! generální manažer plzeňského multikina Rudolf Jastraban s tím, že pokud by zaměstnanci kin piráta odhalili, přivolali by policejní hlídku.

„Je to zvláštní pocit. Je mi to trochu nepříjemné, někdo mě pozoruje, a já o tom nevím,“ říká pravidelná návštěvnice kina Marcela Vorlová z Plzně. Podle mluvčí Úřadu pro ochranu osobních údajů Hany Štěpánkové se ale nejedná o porušení zákona. „Pokud jde jen o monitorování a nevznikne žádný záznam, pak je to v pořádku,“ upřesnila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.