Tragédie v norském tunelu: Martin (†49) byl motorem firmy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie v norském tunelu: Martin (†49) byl motorem firmy

Firma z Podolí na Uherskohradišťsku nyní prožívá těžké dny.
Firma z Podolí na Uherskohradišťsku nyní prožívá těžké dny.  (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, archiv firmy Kovář Plus)

Smutek panuje v rodinné firmě v Podolí na Uherskohradišťsku. Při nedělní tragické nehodě pětice českých rybářů v Norsku zemřel i její zakladatel, sportovec a otec tří dětí Martin Kovář (†49).

Spolu s bratrem Františkem podnik zpracovávající maso, uzeniny a zeleninu převzali před léty od otce. Dnes má 70 zaměstnanců a kontakty po celém světě. „Mám na starosti logistiku, brácha měl obchod. Sjezdil celý svět, on byl naším motorem,“ smutní František Kovář. Martin se na týdenní relax do Norska těšil. „Když jsem v neděli v noci dostal tu děsivou zprávu, nevěřil jsem. Viděl jsem pak fotku zničeného auta a měl jsem dost,“ dodal. Martin po sobě zanechal manželku, dva syny (22,15) a dceru (18).

Věnoval se kulturistice a hokeji. Když přišel problém s kolenem, seznámil se s předním brněnským chirurgem Liborem Pašou (†63). Ten při tragické srážce také zyhynul. „Brácha se stal jeho pacientem, nakonec se skamarádili,“ prozradil František Kovář. A co bude dál s úspěšnou firmou? „Na obchodním oddělení už pracuje Martinův starší syn, věřím, že jeho agendu brzy převezme. Semkneme se. Už kvůli Martinovi,“ ubezpečuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.