Čech Tomáš (†49) pomáhal na Ukrajině: Jeho tělo našli v masovém hrobě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čech Tomáš (†49) pomáhal na Ukrajině: Jeho tělo našli v masovém hrobě!

Těla tří mužů objevili v masovém hrobě u Kyjeva.
Těla tří mužů objevili v masovém hrobě u Kyjeva. (Foto Reuters, Majda Slámová/Voxpot, ara)

Kyjev pokračuje v rozkrývání ruských zvěrstev na Ukrajině. Nalezeny už tam byly desítky masových hrobů. A v jednom bohužel tamní policie objevila i českého občana. Má jít o dobrovolníka a řidiče Tomáše (†49), který je pohřešován od března.

Nález mrtvého Čecha na Ukrajině oznámila včera policie kyjevské oblasti. „U Makariva byl nalezen hromadný hrob zastřelených osob okupanty. Mezi zabitými byl i český občan,“ napsal na Facebook její šéf Andrij Nebitov s tím, že v jámě leželi tři zastřelení muži a u jednoho těla se našly české doklady. Podle ukrajinských informací bylo muži devětačtyřicet let a byl řidičem kamionu.

Rodina to ví

Smrt našeho občana potvrdilo včera i ministerstvo zahraničí. „Náš zastupitelský úřad v Kyjevě je ve spojení s policejními složkami. Rodinu českého občana jsme informovali, poskytujeme jí konzulární služby a po dohodě s ní nebudeme sdělovat žádné další detaily,“ řekla Aha! mluvčí Černínského paláce Lenka Do.

Krev v autě

Podle informací Aha! i webu Voxpot.cz se má jednat o českého dobrovolníka a řidiče kamionů Tomáše. „Včera nám rodina potvrdila, že se jeho tělo našlo v hrobě nedaleko od místa střelby spolu s dvěma dalšími,“ napsal na Twitteru redaktor Voxpot.cz Vojtěch Boháč. Tomáš po vypuknutí války začal na Ukrajině pomáhat rozvážet humanitární pomoc, ale začátkem března se přestal rodině ozývat a naposledy byl viděn právě u města Makariv. Tam se také našlo jeho rozstřílené auto.

Přečtěte si
st.rec
19. 5. 2022 • 17:53

Asi bych řekl že šel dobrovolně přidat sebe sama a upřímně,opravdu mi není líto.Já tam nikoho neposlal,neřekl jsem nikomu jdi - -jeď tam...Opravdu nemám proč vzdávat nějaké pocty lidem co šli dobrovolně na popravu nebo do boje s jasně předem daným výsledkem.

-bello-
19. 5. 2022 • 00:33

Řekla bych něco, ale radši ne !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.