Stažené okno vozu a neštěstí je hotovo: Včela poslala řidičku do sloupu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stažené okno vozu a neštěstí je hotovo: Včela poslala řidičku do sloupu

Dílo malé včelky. Přeražený sloup, rozbité auto.
Dílo malé včelky. Přeražený sloup, rozbité auto. (Foto Policie ČR, archiv Romana Budského)

Sedla za volant, stáhla okénko a vyrazila na cestu. Toto se hrubě nevyplatilo řidičce (39) osobního vozu na Jablonecku. Za jízdy totiž do auta vlétla včela a zmatená šoférka kvůli hmyzu bourala.

Ke kuriózní nehodě došlo mezi Maršovicemi a Pěnčínem na Jablonecku. Žena se snažila včelu odehnat máváním rukou, přitom ale zapomněla sledovat cestu před sebou. Výsledkem byl náraz do sloupu elektrického vedení. „Vyjela vpravo mimo vozovku. Sloup náraz nevydržel a zlomil se,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

To, že za nehodou je především opravdu malá bzučivá včela, potvrdil i test na alkohol. Byl negativní. Žena vyvázla bez zranění, škoda činí 70 tisíc. Řidička navíc dostala pokutu. „Nešlo o žádnou horentní sumu. Pokuta se pohybovala v řádech stovek korun,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Co radí expert?

„Bzučící hmyz v autě je každopádně nebezpečná situace. Důležité je se stále věnovat řízení a hmyz nechat hmyzem. Nejlepší je zastavit na nejbližším bezpečném místě a pak situaci řešit. Zpravidla stačí otevřít dveře a včela nebo vosa vylétnou samy ven,“ říká Roman Budský (59, na snímku), dopravní expert z Liberce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.