Pavel tvrdil, že nemocnice zabíjí lidi: Hrozí mu 8 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pavel tvrdil, že nemocnice zabíjí lidi: Hrozí mu 8 let!

Pavel H. u Okresního soudu Plzeň-město.
Pavel H. u Okresního soudu Plzeň-město. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Zveřejnil video, kde tvrdil, že lékaři nechávají umírat pacienty s covidem, protože jim nepodávají léky Isoprinosine a Ivermektin. Teď se Pavel H. (63) zpovídá před soudem. Lékaři nařčení včera důrazně odmítli.

Doktoři loni na jaře pustili Pavla H. na pokoj covidového oddělení Fakutní nemocnice (FN) v Plzni, aby se rozloučil s umírající maminkou. Tajně při tom natočil video, které pak na internetu zhlédlo 50 tisíc lidí. „V nahrávce uváděl nepravdivé informace o tom, že ve FN Plzeň dochází k zabíjení pacientů, nejsou jim podávány léky na covid a nechávají je tam umřít,“ uvedl státní zástupce Pavel Tolar.

„Nahrávka byla tendenční. Tam, kde jsem třeba já zachycený byla hodně sestříhána. Jeho verbální osočování se stupňovalo přímo na pokoji a nevím, jestli si jeho maminka zasloužila to, co slyšela,“ řekl lékař Lukáš K. Obviněný odmítl, že by svým videem o zabíjení pacientů někoho znepokojil. „Naopak mi chodily děkovné maily od lidí, co to viděli,“ uvedl Pavel H. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až osm let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.