Chtěl se přiživit na ničivém tornádu: Zfalšoval QR kód u charitní sbírky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Chtěl se přiživit na ničivém tornádu: Zfalšoval QR kód u charitní sbírky!

Neslušným gestem se domáhal vyloučení médií, u soudce neuspěl.
Neslušným gestem se domáhal vyloučení médií, u soudce neuspěl. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Hodně špatný nápad dostal loni den po ničivém tornádu na jižní Moravě Jakub Hodaň (23) z Brna. Zfalšoval QR kód u sbírky brněnské Diecézní charity, vložil do něj číslo ke svému bankovnímu účtu.

I když nezískal ani korunu, za podvod mu hrozilo až deset let v base. Díky dohodě o vině a trestu odešel včera od krajského soudu s podmínkou – tři roky vězení se zkušební dobou na pět let. Navrch dostal dohled probačního úředníka. „To jsem nepromyslel,“ tvrdil. U soudu mu vadila média, prsty ukazoval všem tzv. paroháče. Očividně něčím ovlivněného mladíka zpražil až státní zástupce. „Během přestávky jsem mu jeho chování vytkl,“ řekl žalobce Petr Bejšovec.

Poškození dobré pověsti

Diecézní charita Brno žádala u soudu odškodné 250 tisíc za poškození dobré pověsti, byla však odkázána na civilní soud. „Musela nasadit značné množství zaměstnanců na vysvětlování dárcům, že jejich peníze skutečně putovaly na účet charity a posléze obětem tornáda a neskončily u podvodníka,“ řekl soudce Martin Vrbík.

Přečtěte si
mika
29. 4. 2022 • 13:06

kvůli tomuto šmejdovi a nemakačenkovi už NIKDY nepřispěji na NIC. zrovna na Moravu jsem ze svého důchodu poslala dost peněz!!!!! a co na to soud???? směšný trest.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.