Socha svatého Václava: Típají o ni cigarety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Socha svatého Václava: Típají o ni cigarety!

V současné době nejvíc trpí socha svatého Václava.
V současné době nejvíc trpí socha svatého Václava. (ČTK)

PRAHA – Vandalové, třeste se! Nejdůležitější památky v centru metropole budou v brzké době střežené jako oko v hlavě. Osmnáct míst dostane tu nejvyšší ochranu a dvacet čtyři hodin bude pod dohledem kamerového systému.

Vandalové, třeste se! Nejdůležitější památky v centru metropole budou v brzké době střežené jako oko v hlavě. Osmnáct míst dostane tu nejvyšší ochranu a dvacet čtyři hodin bude pod dohledem kamerového systému.

K razantnímu opatření přiměl pražské radní mimo jiné neznámý výtržník, který nedávno urazil ruku postavě hvězdáře z orloje na Staroměstském náměstí. „Jedná se o kamery napojené na alarm a myslím, že v této ochraně budeme evropskou raritou,“ uvedl radní pro oblast kultury a památkové péče Milan Richter.

V současné době probíhá zabezpečování sochy svatého Václava na Václavském náměstí. Už bylo opravdu načase, protože turisté sochu devastovali. „Matlali po ní hamburgery a klidně do bronzu típali i cigarety,“ vysvětlila Petra Hoftichová z Galerie hlavního města Prahy.

Do konce roku se objeví kamery i u pomníku Jana Husa a Josefa Jungmanna, u orloje, u studny na Malém náměstí, u sochy Jana Nepomuckého na Pohořelci nebo u památníku obětem komunismu na Újezdě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.