Smrtelný útok studenta (19) mačetou na učitele Jana K. (†75): Po činu ho policie našla v autě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Smrtelný útok studenta (19) mačetou na učitele Jana K. (†75): Po činu ho policie našla v autě!

Úmrtím učitele skončilo jeho napadení studentem v odborném učilišti v Michli. nejednalo se bohužel o ojedinělý případ napadení kantora studenty. V minulosti na pedagogy útočili s noži, šroubováky, dokonce i se softballovou pálkou.
Úmrtím učitele skončilo jeho napadení studentem v odborném učilišti v Michli. nejednalo se bohužel o ojedinělý případ napadení kantora studenty. V minulosti na pedagogy útočili s noži, šroubováky, dokonce i se softballovou pálkou. (Koláž Blesk)

V případu smrtelného napadení učitele Jana K. (†75) na Středním odborném učilišti v Ohradní ulici v Praze 4 policie zahájila trestní řízení. Na kantora ve čtvrtek zaútočil mačetou student (19) třetího ročníku.

Tragédie se odehrála před polednem v kabinetu učitele fyziky. Mladíka k činu údajně přiměla nepovedená zkouška, přes kterou se nemohl přenést. Po činu utekl, policie ho dopadla asi po hodině v 11 kilometrů vzdálených Dolních Břežanech u Prahy. „Seděl v autě na místě spolujezdce. Při zadržení byl u něj nalezen nůž,“ řekl mluvčí policie Jan Rybanský. Proč byl na místě spolujezdce, nechtěl policista z taktických důvodů sdělit.

Zadržení studenta (19) podezřelého z útoku na učitele v Ohradní ulici. (31. března 2022)

Více informací s ohledem na krátkou dobu od zahájení trestního řízení neuvedl ani Aleš Cimbala, mluvčí Městského státního zastupitelství. „Informace bude možné poskytnout zřejmě až během víkendu,“ dodal. Neřekl ani, zda policie v případu někoho obvinila. Vzhledem k tomu, že mladík čin spáchal až druhý den po neúspěšné zkoušce a přišel do školy vyzbrojen, ukazuje to podle psycholožky Ludmily Čírtkové na to, že jednal s určitým úmyslem si z pozice síly s učitelem vyrovnat účty. „Určitý agresivní scénář se musel již v jeho mysli odehrávat,“ upřesnila.

Pokud mladík skončí před soudem obžalovaný z vraždy, hrozilo by mu až 20 let vězení. „Soud by v takovém případě kromě jiného zkoumal i jeho rozumové vnímání,“ uvedl advokát Jan Černý.

Zadržení studenta (19) podezřelého z útoku mačetou na učitele

Video se připravuje ...

Dobře se učil

Mladíkův brutální útok jeho okolí nechápe. „On byl hrozně hodný. Minulý rok dostal vyznamenání, pochvalu za vzorné chození do školy. Nikdy nebyl agresivní,“ řekla pro server iDnes.cz učitelka Blaženka Benešová. Před tragédií s ním mluvila a spíše se obávala, aby neublížil sám sobě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.