Další Paroubkův skandál: Vláda kdysi odpustila dluh jeho kamarádovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Další Paroubkův skandál: Vláda kdysi odpustila dluh jeho kamarádovi!

PRAHA – ČSSD a jejího šéfa Jiřího Paroubka čeká další skandál! V době, kdy vládu vedl právě Paroubek, odpustil tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka (ČSSD) hoteliérovi a kamarádovi šéfa ČSSD Vlastimilu Dvořákovi na daních 26 milionů korun.


Uvedl to časopis Týden. Přitom v Dvořákově hotelu Esplanade se Paroubek nedávno oženil...

Na podpis zproštění daní v srpnu 2006 si Sobotka nepamatuje. „Vždy jsem se jistil tím, že jsem chtěl mít souhlasná stanoviska všech orgánů. Pokud v dokumentech chyběla, žádosti jsem nevyhověl,“ vysvětluje v Týdnu. Paroubek, který se s Dvořákem už léta přátelí, označil zjištění za »strašlivou konstrukci«: „Vy si myslíte, že když někdo tisícům mých známých, kteří pobíhají po světě, něco odpustí berní úřad, tak je to s mým vědomím, nebo dokonce na můj popud?“ Bývalému agentovi StB Dvořákovi vznikl v první polovině 90. let dluh 12,5 milionu Kč vůči finančnímu úřadu pro Prahu 8. Loni v létě už činil 26 milionů Kč. Zproštění dluhu ministrem financí je výsadou, k níž dochází velmi výjimečně. „Nevzpomínám, že bych někdy odpouštěl daně, snad jedině penále. Je to něco jako amnestie,“ řekl exministr financí Pavel Mertlík.


Autor: (pol, ČTK)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.