Probouzení medvědů v chomutovsé ZOO: Noru z brlohu vylákal dort! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Probouzení medvědů v chomutovsé ZOO: Noru z brlohu vylákal dort!

Nora nejprve pochoutku očichala...
Nora nejprve pochoutku očichala... (Foto Nedělní Aha! – Helena Lacinová)

Vstávat, jaro je tu! Medvědům v Zooparku Chomutov včera přichystali po zimním spánku dorty plné laskomin. Na obou si pochutnala medvědice Nora (28).

Ošetřovatelé šelmám, které jsou proslulé svým mlsným jazýčkem, připravili dva dorty z různých druhů ovoce, které jim položili do výběhu. Z doupěte vůně vylákaly medvědici Noru. Nejdříve čumákem zkoumala, co to ve výběhu přibylo. Pak si z prvního vybrala, co jí chutná, a přešla ke druhému. Nakonec zkoušela, zda je k jídlu i podnos. „Jahody jí nezachutnaly, ani kiwi,“ komentoval Nořinu vybíravost ošetřovatel David Šíma.

Měli ještě noc

Další chomutovští medvědi Míša a Michal (oba 28) na pochoutky nedbali. Zůstali ještě spát ve svých norách a neochutnali ani jednu z ovocných dobrot.

 Víte, že...

...medvědi byli prvními obyvateli Zooparku Chomutov, který byl založen v roce 1997? Šlo o samice Noru a Míšu, které zoo daroval František Brtník, majitel pražské restaurace U Fleků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.