Nosorožec Pamir na námluvách v safari parku: Tohle je můj harém | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nosorožec Pamir na námluvách v safari parku: Tohle je můj harém

Pamir při kontaktu s Jessikou, vedle níž je Temba, lehce stranou jsou samice Gaya a Jabulani.
Pamir při kontaktu s Jessikou, vedle níž je Temba, lehce stranou jsou samice Gaya a Jabulani. (Foto pro Aha! – Dominika Stempa, Simona Jiřičková)

S příchodem jara přišly sexuální choutky na nosorožce bílého jižního Pamira (15) v královédvorském safari parku. A že si letos užívá! Má totiž ne jednu, ale rovnou čtyři partnerky.

Ošetřovatelé spojují samice s Pamirem každý den a doufají, že některá zabřezne a zahrada se dočká kýženého přírůstku. Zatím se v ní totiž narodila jen tři mláďata nosorožců bílých nebo též tuponosých jižních. „Situace ale není jednoduchá. Pamir je poměrně velký a má odlišný temperament než samice. Spojování tak občas provází i přetlačování a honičky. Ale není to nic neobvyklého,“ popsal mluvčí zoo Michal Šťastný.

Nejúspěšnější chov na světě

Vedle tří mláďat nosorožce bílého jižního se v historii safari parku narodilo i pět nosorožců bílých severních. V jejich případě byla zahrada prvním a dosud posledním místem na planetě, kde se »severňáka« podařilo rozmnožit. Dále zde přišlo na svět 47 mláďat nosorožce dvourohého neboli černého a tři nosorožci indičtí. Celkově je zoo v chovu nosorožců nejlepší na světě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.