Kanoista zachránil seniorku (72)! Po kolapsu ženu oživoval osm minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kanoista zachránil seniorku (72)! Po kolapsu ženu oživoval osm minut!

Zachránce Richard Hála. Mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová mu poděkovala na veselské radnici.
Zachránce Richard Hála. Mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová mu poděkovala na veselské radnici.  (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Těžké chvíle zažila v neděli žena (72) z Veselí nad Moravou. Když šla po chodníku, omdlela. Naštěstí jel kolem autem Richard Hála (29). Tento muž ženě zachránil život

„Viděl jsem, jak se začala sunout k zemi. Zastavil jsem, aktivoval v mobilu aplikaci Záchranka a začal ženu resuscitovat,“ uvedl český reprezentant v kanoistice. Richard Hála se snažil penzistku oživovat dlouhých osm minut. „Mrzelo mne, že kolem projely stovky aut, lidé chodili kolem a jeden si přímo u mne dokonce zapálil i cigaretu. Ale pomoc nenabídl nikdo z nich,“ přiznal profesionální hasič.

Dlouhá šichta

Když přijeli záchranáři, ženu si převzali. „Tak dlouhou dobu provádět masáž srdce sám, muselo být velmi náročné. Jeho pomoc byla přitom opravdu účinná,“ sdělila mluvčí záchranky Michaela Bothová. Byla to opravdu dlouhá šichta. Richardu Hálovi poděkovala včera zachráněná žena i její syn. Seniorce se už daří dobře. „To, že tam byl v kritické době právě Richard Hála, bylo jak vyhrát ve Sportce hlavní výhru,“ popsal své pocity šťastný syn zachráněné ženy..

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.