Máma nechtěla syna... Odložila ho v obchoďáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Máma nechtěla syna... Odložila ho v obchoďáku!

Kim je zdravý a veselý kluk.
Kim je zdravý a veselý kluk. (Policie ČR)

PRAHA – Máma s tátou zřejmě přestali mít zájem o další miminko. Zhruba desetiměsíčního chlapce s asijskými rysy totiž odložili zatím neznámí lidé v obchodním domě v Budějovické ulici v Praze 4.

Máma s tátou zřejmě přestali mít zájem o další miminko. Zhruba desetiměsíčního chlapce s asijskými rysy totiž odložili zatím neznámí lidé v obchodním domě v Budějovické ulici v Praze 4.

„Dítě bylo v kočárku u vchodu do obchodního centra, po jeho rodičích policisté pátrají,“ popsala policejní mluvčí Eva Miklíková. Ke chlapečkovi se ve středu v podvečer nikdo nehlásil a nepomohlo ani opakované hlášení místním rozhlasem. „Je mu zhruba devět až deset měsíců, je velký 70 až 75 centimetrů, má černé oči, krátké černé vlasy, přední zuby a kulatý obličej. Kolegové ho pojmenovali Kim,“ uvedla Miklíková a dodala, že ve chvíli, kdy ho lidé objevili, měl na sobě chlapeček bílou ušanku s medvídkem a červeným nápisem, světlé béžové dupačky, modré bačkůrko-ponožky, světlou mikinu a zelenou bundu.

Kromě policistů na místo okamžitě dorazili i pracovníci Fondu ohrožených dětí.

„Chlapeček byl počuraný a hladový, v kočárku u vchodu obchodního domu byl asi tři a půl hodiny. Jinak je ve velice dobrém stavu, je veselý a dobře živený,“ uvedla předsedkyně fondu Marie Vodičková. Nyní se o Kima starají tety v zařízení Klokánek v Praze 4.

Lidé Kima našli ve starším zachovalém šedém kočárku s motivem medvídka se skládací střechou s úložným prostorem. V kočárku byla mimo jiné modrá deka s medvídkem na měsíci a světle fialový povlak na polštář.

„Prosíme svědky, aby nám při pátrání po rodičích dítěte pomohli. Informace mohou poskytovat 24 hodin denně na lince tísňového volání 158,“ žádá policejní mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.