Vánoční trhy budou bez toalet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vánoční trhy budou bez toalet!

Takto budou vypadat trhy na Staroměstském náměstí
Takto budou vypadat trhy na Staroměstském náměstí

PRAHA – Rozsvícení nejvyššího vánočního stromu v republice proběhne velkolepě. V sobotu ho postupně osvítí 40 000 světélek. Zároveň tím začnou na Staroměstském náměstí velké adventní trhy. A budou mít úplně novou podobu.

Rozsvícení nejvyššího vánočního stromu v republice proběhne velkolepě. V sobotu ho postupně osvítí 40 000 světélek. Zároveň tím začnou na Staroměstském náměstí velké adventní trhy. A budou mít úplně novou podobu.

Vánoční trhy začnou jako už tradičně čtyři týdny před Štědrým dnem, tedy 1. prosince. V pět hodin odpoledne se slavnostně rozsvítí i vánoční smrk, který ozdobí více než 40 tisíc diod a žárovek. „Bude to jedinečná podívaná, smrk se začne rozsvěcovat odspodu a bude problikávat v červenobílozlatých barvách,“ říká Pavel Kocych, architekt celých trhů.

Výzdobu náměstí budou doplňovat čtyři sedmimetroví světelní 3D andělé, kteří budou rozmístěni po obvodu tržiště, ti oproti předchozím rokům nahradí vstupní brány.

Nová podoba adventních trhů na Staroměstském náměstí, které potrvají až do 1. ledna, přinese řadu novinek. Například zmizí přenosné záchodky, které byly nedílnou součástí trhů. „Když se vyvážely, tak to narušovalo vánoční atmosféru. Dohodli jsme se proto raději s restaurací U radnice a Národní galerií, že návštěvníci trhů budou moci používat jejich toalety za poplatek pěti korun,“ prohlásil Libor Votruba ze společnosti Taiko, která je provozovatelem vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

„Letošní trhy budou především vzdušnější, a to díky jinému rozmístění stánků, otevřou se tak prostory před ClamGallasovým palácem i průhled od orloje na palác Kinských, kde sídlí Národní galerie,“ řekl organizátor s tím, že na Staroměstské náměstí se vejde 84 prodejních stánků, šest občerstvení, pódium, prodej stánků i dětská dílna. „Na Václavském náměstí jich bude kolem šedesáti. Kvůli rekonstrukci kolektorů se ale posunou více do prostoru Zlatého kříže, tedy ulic Na Příkopě a 28. října,“ dodal Votruba. Na Můstku bude také vánoční strom. Avšak jen desetimetrový a z umělé hmoty.

29.11.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.