Porod v oblacích! Syn přišel na svět 10 370 m nad zemí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Porod v oblacích! Syn přišel na svět 10 370 m nad zemí

Můžou hovořit o štěstí, ale matka i dítě jsou v pořádku.
Můžou hovořit o štěstí, ale matka i dítě jsou v pořádku. (Foto Instagram, scom)

Co všechno se dá stihnout během 11 hodin trvajícího letu? Zhlédnout pár filmů, přečíst knížku, poslechnout si album, dát si šlofíka... Anebo porodit syna! To poslední se »poštěstilo« před pár dny ženě letící z africké Ghany do amerického Washingtonu.

Drama začalo zhruba v polovině cesty, v momentě, kdy se Boeing 787-8 společnosti United Airlines nacházel »uprostřed ničeho« nad Atlantikem. Mimču, které mělo přijít na svět až koncem února, se totiž zachtělo předčasně ven... Ještě štěstí, že když pilot přes mikrofon požádal, zda se náhodou mezi pasažéry nenachází lékař, okamžitě se zvedl ghanský lékař Dr. Ansah-Addo a rovněž jedna z letušek se přihlásila k bývalé profesi sestřičky. „Naše posádka byla úžasná. Jednali rychle, pomáhali lékařům a všem zajistili po celou dobu bezpečí,“ vychválila zaměstnance firma.

A právem. Jak popsala svědkyně, reportérka Tiani Warrenová, během porodu, který trval asi dvě a půl hodiny, se letadlo muselo potýkat i s turbulencemi. „Spala jsem, když jsem najednou uslyšela zasténání. Myslela jsem, že se mi to zdá. Pak jsem uviděla na zemi ležet ženu, nad kterou se skláněli doktor a sestra,“ popisuje chvíle prozření. „Polovina lidí v letadle nevěděla, co se děje. Když začala tlačit, modlila jsem. Dítě ale vyšlo ven, než se nadála. Naštěstí jsou oba v pořádku,“ dodává reportérka na konto ženy, jež pochází z Ghany a přála si zůstat v anonymitě. Vše, co se ví, je tak pohlaví miminka – je to chlapeček!

Malý Američan?

Podle Úmluvy OSN z roku 1961 má dítě narozené ve vzdušném prostoru nebo mezinárodních vodách dostat občanství země, v níž je registrován letoun či loď. Řada zemí uznává jako místo narození to, kde letadlo s novorozencem poprvé přistane - tudíž v tomto případě takřka jistě africká matka povila malého Američana...



Přečtěte si
koliaska
31. 12. 2023 • 05:37

Když se dítěti chce na svět, tak se prostě neptá, jestli se to zrovna hodí, haha. Taky jsem zažila něco podobného. Já to ale teda naštěstí do porodnice stihla. Musím ale říct, že ten porod byl opravdu šíleně náročný. I období po porodu jsem těžko zvládala. Hodně mě to změnilo, hlavně fyzicky. Třeba s tím, jak jsem se proměnila "tam dole" jsem se nevyrovnala do dnes. Co jsem si ale tak zjišťovala, tak to lze řešit. Umí to třeba tady - http­s://ww­w.la­bioplas­tika-praha.cz/

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.