Matka opakovaně dusila dceru (1)! Doma i v nemocnici... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Matka opakovaně dusila dceru (1)! Doma i v nemocnici...

Pavla M. u Krajského soudu v Plzni.
Pavla M. u Krajského soudu v Plzni.  (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Opakovaně svou malou dcerku (1) dusila, dítě jednou dokonce přestalo dýchat a život mu zachránili lékaři! To tvrdí obžaloba o Pavle M. (23) z Plzeňska. Ta nyní stanula před soudem, svoji vinu ale popírá.

Týrání batolete mělo trvat šest měsíců. „Nejméně v šesti případech měla úmyslně znemožnit dýchání své dceři tak, že jí měla zakrýt nos a ústa rukou, což mělo u dítěte vyvolat stres, křečové stavy a poruchy dýchání,“ popsal státní zástupce Martin Rykl.

Drama ve špitále

Hrůza vyvrcholila v červenci 2020. Tehdy měla Pavla M. podle státního zástupce dusit dítě v pokoji na dětské klinice FN v Plzni tak dlouho, že holčička přestala dýchat. Zdravotníkům se ji podařilo oživit. „K poškození mozku nedošlo jen díky včasné lékařské pomoci,“ uvedl Rykl.

Cítí se nevinná

Pavla M. u soudu prohlásila, že je nevinná a odmítla vypovídat. Policistům ale uvedla, že dcera měla záchvaty, při kterých se dusila. A také, že největší měla v nemocnici. „Ležela v postýlce jako hadrová panenka. Křičela jsem. Přiběhly sestry. Viděla jsem, jak jí masírují hrudníček,“ uvedla Pavla M.

Pavla: Udali mě na policii

Za Pavlou M. pak měla přijít doktorka, která jí měla oznámit, že kdyby dcera nebyla v nemocnici a nedostalo se jí včasné pomoci, tak by zemřela. „Pak mi lékaři také řekli, že nevědí, co záchvaty dceři způsobuje, a myslí si, že jí to dělám já. Udali mě na policii,“ dodala Pavla M. Státní zástupce pro ni žádá pět let vězení a ochranné psychiatrické léčení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.