Strážníky zaskočila zavřená čerpací stanice: OŽIVOVALI PUMPAŘE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Strážníky zaskočila zavřená čerpací stanice: OŽIVOVALI PUMPAŘE!

Plzeňští strážníci Jakub a Pavel (s černou rouškou) bojovali o život čerpadláře.
Plzeňští strážníci Jakub a Pavel (s černou rouškou) bojovali o život čerpadláře. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Dramatickou službu zažili plzeňští strážníci Jakub (30) a Pavel (44). Místo běžného tankování nafty do služebního auta bojovali o lidský život!

Téměř prázdná nádrž přiměla hlídku zajet k čerpací stanici na Domažlické ulici, kde běžně tankuje. Otevřeno je tu nonstop. „Všechny stojany ale byly vypnuté. To se děje, když třeba obsluha vzadu připravuje pečivo na ráno nebo čerpá pauzu,“ vysvětlil Jakub.

Když se ani po chvíli nikdo neobjevil, vyrazili zjistit, co se děje. „Obcházeli jsme budovu, a já si všiml, že v prostoru u toalet leží na zemi muž, vedle něj kbelík a mop. Klepali jsme, ale nereagoval,“ popisoval Jakub. Posuvné vchodové dveře byly zamčené, nezbylo než je vytlačit a spěchat bezvládnému na pomoc. „Muž nedýchal. Začali jsme okamžitě s resuscitací. Po chvíli přijeli policisté s defibrilátorem, výboj nám ale nedoporučili,“ vzpomínal strážník.

Pokračovali tak dál v oživování, to už přijížděli záchranáři. „Převzali resuscitaci po nás, podařilo se jim obnovit u pána životní funkce,“ doplnil Jakub. „Po resuscitaci jsme pacienta transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ dodala mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Buďte všímaví

U benzinky ještě před strážníky pravděpodobně zastavila jiná auta, ta však s nepořízenou odjela. Stačilo ale vydat se zjistit, proč je i přes nepřetržitou otevírací dobu zavřeno. „Přes sklo bylo vidět, že obsluha zkolabovala a potřebuje pomoc,“ řekl Pavel s tím, že zvědavost a zájem mohou v podobných případech pomoci zachránit život. Čerpadlář, bohužel, boj o ten svůj i přes intenzivní pomoc později v nemocnici prohrál.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.