Mrazivá smrt ruské právničky před očima vlastních dětí: PROUD JI STRHL POD LED! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mrazivá smrt ruské právničky před očima vlastních dětí: PROUD JI STRHL POD LED!

Nádech, zacpat nos...
Nádech, zacpat nos... (Reprofoto YouTube, Profimedia.cz)

Tragédie! Přímo před očima svých dvou dětí a manžela (50) se minulý týden právnička Anna U. (†40) z Petrohradu vrhla v rámci náboženského rituálu do mrazivé řeky. Nečekaně silný spodní proud ji ovšem strhl pod led a její tělo dodnes nenašli....

Nešťastný incident, který se odehrál u vesnice Vyra jižně od Petrohradu, natočili přihlížející na video. Na něm je vidět čtyřicetiletá žena v jednodílných plavkách, jak se sklání nad otvorem vysekaným do ledu na řece Oreděž. Její úmysl je jasný: V minus 5 °C se smočit ve vodě v rámci pravoslavného svátku Zjevení Páně. Jde o tradiční zvyk věřících, podle nichž má tento rituál napomoci zdraví a očistě duše. Jenže jakmile se právnička Anna U. pokřižovala a skočila »hřebík « do vody, strhl ji silný proud a odnesl do míst, odkud už nebylo návratu.

„Mami! Mami!“ křičí na videu jedno z dítek, a dokresluje tak hrůzné sekundy. Ani obětavý manžel Jurij (50), který se ihned vrhl do vody za ní, už svoji choť nestihl zachytit. Pak už nastoupili potápěči, ani ti ale dosud její tělo nenašli... „Je to jedna z nejnebezpečnějších řek v této oblasti. I v létě se v ní každoročně utopí několik lidí. Na místě nebyli záchranáři ani vhodné osvětlení,“ kritizuje velitel záchranářských jednotek Alexander Zujev.

Víte, že...

...ruská pravoslavná církev si tímto rituálem připomíná pokřtění Ježíše Krista v řece Jordán. Letos se v řekách vykoupalo kolem 2 milionů věřících!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.