Prodávali film Bathory, dostali podmínku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prodávali film Bathory, dostali podmínku!

Karel Lupoměský dostal za vydírání Deany Jakubiskové-Horváthové (v pozadí) podmínku na 20 měsíců.
Karel Lupoměský dostal za vydírání Deany Jakubiskové-Horváthové (v pozadí) podmínku na 20 měsíců. (ČTK)

PRAHA – Obvodní soud pro Prahu 1 udělil včera filmovým producentům Janu Miličovi (59) a Karlu Lupoměskému za vydírání producentky Deany Jakubiskové-Horváthové (48) podmíněné tresty.

Obvodní soud pro Prahu 1 udělil včera filmovým producentům Janu Miličovi (59) a Karlu Lupoměskému za vydírání producentky Deany Jakubiskové-Horváthové (48) podmíněné tresty.

Lupoměský je známý tím, že jako účastník vědomostní soutěže Chcete být milionářem vysoudil na televizi Nova přes tři miliony korun za to, že byl nesprávně vyřazen ze hry. On a Milič se podle obžaloby zmocnili kopie připravovaného historického thrilleru režiséra Juraje Jakubiska Bathory a snažili se ji prodat zpět režisérově manželce za půl milionu korun.

Podle spisu vzal kopii filmu počátkem letošního roku ze střižny studia na Barrandově právě Lupoměský. „Film si zkopíroval do svého počítače s cílem ho dále šířit,“ uvedl soudce Karel Kudláček. Začátkem března se jej obžalovaný pokusil prodat novinám. Svůj čin nedokončil podle Kudláčka pouze proto, že novináři o koupi filmu neměli zájem.

Milič a Lupoměský si od soudu odnesli podmíněné tresty, jeden v trvání 18 a druhý 20 měsíců.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.