Poslanci: Babiše vydat policii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslanci: Babiše vydat policii!

Čapí hnízdo mělo sloužit pouze Babišovi
Čapí hnízdo mělo sloužit pouze Babišovi (Archiv CNC)

Už třetí volební období pokračuje kauza Čapí hnízdo. Sněmovna zřejmě znovu vydá k trestnímu stíhání expremiéra Andreje Babiše (67, ANO). Včera to doporučil sněmovní mandátový a imunitní výbor.

Sněmovna Babiše policii vydala již dvakrát, ale po jeho opětovném zvolení poslancem v říjnových volbách nabyl znovu imunitu. Státní zástupce Jaroslav Šaroch proto musel dolní komoru požádat o vydání expremiéra znovu. Babiš včera na jednání výboru nedorazil a vinu dlouhodobě odmítá. Případ se týká údajného zneužití padesátimilionové dotace na stavbu rekreačního areálu Čapí hnízdo. Babiš a jeho tehdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová) měli poškodit finanční zájmy EU. Sněmovní výbor doporučil vydat také někdejšího primátora Prahy Bohuslava Svobodu (77, ODS) ke stíhání v případu opencard. Sněmovna by o zbavení imunity obou poslanců mohla rozhodnout už příští týden.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.