Útok psa na dítě (4) u soudu: Chlapeček má 16 jizev | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Útok psa na dítě (4) u soudu: Chlapeček má 16 jizev

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Profimedia)

Po měsících léčby a operací je snad z nejhoršího venku chlapec (4), jehož v dubnu na pražském Petříně pokousal agresivní pes.

Před soudem stanul jeho páníček Jaroslav P. (58). Kříženec pitbulteriéra a amerického bullyho chlapce napadl u zastávky petřínské lanovky. „Držel ho a mrskal s ním ze strany na stranu. Chtěl ho zabít,“ popsala útok matka. Syna bránila vlastním tělem. Hoch si z útoku odnesl 16 jizev, kousance na trupu, boku a poraněné vnitřní orgány. I přes několik operací je stále v léčení a další zákroky jej čekají. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí Jaroslavovi P. až čtyři roky za mřížemi. Rodina chlapce z něj vymáhá 708 tisíc jako odškodnění a 317 tisíc chce i zdravotní pojišťovna coby náklady na léčbu.

Útěk z místa

Po brutálním incidentu Jaroslav P. (58) z místa, kde pes přizabil dítě, utekl. Poté, co po něm ale policie vyhlásila pátrání, se sám přihlásil. Pes údajně pobíhal volně a bez náhubku. Podle chlapcovy matky Jaroslav P. útok psa nejprve vůbec neřešil. Svědci vypověděli, že agresivní zvíře dítě vláčelo po trávníku několik minut.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.