Prchal před vězením: FINGOVAL SMRT, DOJEL NA COVID! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prchal před vězením: FINGOVAL SMRT, DOJEL NA COVID!

Nicholas Alahverdian (34)
Nicholas Alahverdian (34) (Foto Twitter)

Američan Nicholas Alahverdian (34) měl na krku obvinění ze znásilnění, podvodu, vydírání a další mu hrozila za jiné sexuální útoky. Proto raději v roce 2018 uprchl ze země. Policii chtěl setřást tak, že fingoval vlastní smrt a dokonce si i sepsal falešný nekrolog!

Jako sexuální delikvent byl Alahverdian už v roce 2008 odsouzen za dva útoky. V policejním spise stojí, že znásilnil svou bývalku. Podobných napadení se ale údajně dopustil také na ženách na Rhode Islandu, v Massachusetts, Ohiu či v Utahu. Obviněn byl také z podvodu ve výši bezmála 4,5 milionu poté, co si vzal půjčky a kreditní karty na jméno manžela své pěstounky. Další peníze (asi 1,1 mil. Kč) prý dluží své druhé manželce, se kterou se rozvedl v roce 2017. Do basy se mu ovšem pranic nechtělo, rozhodl se tedy zmizet. Nejdřív střídal místa pobytu a falešná jména. Nakonec se ale rozhodl s životem Nicholase Alahverdiana skoncovat nadobro a nafingoval vlastní smrt.

Dokonce prostřednictvím údajné třetí ženy v roce 2020 zařizoval otištění falešného nekrologu v listu Providence Journal. Mělo v něm vyjít, že zemřel na rakovinu, konkrétně na Non-Hodgkinův lymfom. Nakonec ale tahle báchorka v novinách nevyšla, žena totiž nebyla schopná doložit mužův úmrtní list a tvrzení, že ho pohřbila v moři, redakci nestačilo. Klec sklapla loni, kdy byl Alahverdian – vydávající se zrovna za Arthura Kinga – přijat s těžkým covidem do nemocnice ve skotském Glasgow. Potřeboval ventilátor, jinak by asi skutečně zemřel. Nakonec se ale uzdravil a v půlce prosince ho tam na příkaz Interpolu zatkla policie. Po vydání do USA ho čeká soud.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.