»Osvobozoval« mámu z domu? Její druh po něm pálil samopalem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

»Osvobozoval« mámu z domu? Její druh po něm pálil samopalem...

Obžalovaný může jít sedět na 18 let
Obžalovaný může jít sedět na 18 let (PČR)

Rodinný konflikt, který mohl skončit tragédií, řeší nyní Krajský soud v Ostravě. Opilý Libor K. (64) prý z okna rodinného domu střílel po synovi družky samopalem a poté ještě na útěku najížděl na policisty!

„Slyšeli jsme střelbu! Jako kdyby někdo odpaloval ohňostroj,“ řekli o dramatickém večeru v říjnu 2020 sousedé u rodinného domu v Dolní Lutyni na Karvinsku. Libor K. (64) zde podle obžaloby střílel na syna (27) své partnerky (52), se kterou tady žil.

Vztahy mezi partnery byly vyhrocené. „Mám družku moc rád, ale vadilo mi její nadměrné pití,“ vypověděl u soudu Libor K. „Psychicky mě týral, kritizoval, nedalo se to snést, tak jsem začala pít,“ svědčila pak jeho družka. V častých konfliktech navíc střídavě figurovali dva jeho a dva její synové. Vyhrocené byly hádky s jedním ze synů partnerky (27). „Měl jsem z něj strach,“ řekl Libor K. Osudného večera se střetli. Muž na něj měl dvakrát vystřelit ze samopalu, podle žaloby cíleně. „Na nikoho jsem nemířil, byla to výstraha,“ řekl s tím, že slyšel jiné výstřely a bál se. Pak sedl do auta a prchal před policií. Žaloba ho viní z útoku na pět policistů, kteří ho chtěli zastavit. Všichni před autem uskočili. Libora K. zastavily až zátarasy, pak skončil s prostřelenou nohou ve špitále. Za čtyři trestné činy včetně pokusu o vraždu mu hrozí až 18 let.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.