Věslav Michalik ve vládě nebude: STAN hledá náhradu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Věslav Michalik ve vládě nebude: STAN hledá náhradu

Věslav Michalik to vzdal.
Věslav Michalik to vzdal.  (Foto ČTK/K. Šulová)

Ještě nebyla vláda budoucího premiéra Petra Fialy (57, ODS) ani jmenována, a už musí řešit první personální změnu. Kandidát na ministra průmyslu Věslav Michalik (58, STAN) se dobrovolně vzdal své nominace.

V médiích se objevily informace o údajném Michalikově střetu zájmů a jeho někdejším podnikání se solárními elektrárnami. Měl si totiž půjčit přes kyperskou anonymní firmu Lowfield Investments nejméně 4,6 milionu eur (kolem 117 milionů korun). Majitelkou měla být jeho manželka Hana, což dosud tajil. „Ve věcech kolem svého podnikání a investic mám čisté svědomí. Přesto jsem se rozhodl, že se nebudu ucházet o pozici ministra,“ oznámil.

A hnutí STAN nyní hledá náhradu. „Máme několik kandidátů. Nominaci musí schválit celostátní výbor, ideálně v řádu hodin, nejdéle dnů,“ řekl včera šéf Starostů Vít Rakušan (43). Žádná jména ale prozradit nechtěl. Mezi náhradníky by mohl být třeba exhejtman a nový šéf rozpočtového výboru ve sněmovně Josef Bernard (56, STAN) nebo podle Seznam Zpráv ekonom Filip Matějka (41).

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.