Jablunkovsko a Třinecko jsou pro očkovací týmy tvrdý oříšek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jablunkovsko a Třinecko jsou pro očkovací týmy tvrdý oříšek

Oslovili dokonce i hospodské a kněze, aby pomohli přesvědčit místní.
Oslovili dokonce i hospodské a kněze, aby pomohli přesvědčit místní. (Profimedia.cz)

Přes deset kilometrů šplhal serpentinami do kopce očkovací tým, aby se mohli lidé na Hrčavě naočkovat. Pohořeli, přišla jen jedna babička.

Nejen s Hrčavou, ale s celým odmítavým Jablunkovskem a Třineckem si hygienici nevědí rady. Oslovili dokonce i hospodské a kněze, aby pomohli přesvědčit místní. „Marně,“ sdělil krajský koordinátor očkovacích týmů Pavel Rydrych. Když očkovací vůz odjížděl z Hrčavy, podle jednoho muže za ním letěly i kameny. „Informace, že přijedou, vyvěšená byla. Ale tady mají lidé jiné starosti,“ řekl starosta obce Hrčavy Marek Sikora. 

„Začalo se řešit znovu dřevo, uhlí, lidé oprášili kotle na tuhá paliva,“ řekl Milan Lysek z Jablunkova. Werkový fenomén Podobný názor na to, proč odmítači vakcinace v této oblasti Moravskoslezského kraje hrají prim, má starosta Mostů u Jablunkova Ondřej Niedoba. „To je jednoduché. Tady dominují železárny, pro místní werk. Někdo si něco přečte a pak se to probírá v kantýnách, na šichtě, po šichtě v autobuse. To je prostě werkový syndrom,“ popsal, jak se šíří dezinformace.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.