Vánoční hvězdy pomohou dětem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vánoční hvězdy pomohou dětem!

Zahradnictví dokončilo rekonstrukci nových skleníků, a tak letos mohlo vánočních hvězd vypěstovat více nejen co do množství, ale také barev.
Zahradnictví dokončilo rekonstrukci nových skleníků, a tak letos mohlo vánočních hvězd vypěstovat více nejen co do množství, ale také barev. (Foto ČTK/Luděk Peřina)

Na 45 tisíc pryšců nádherných nejrůznějších barev už vykvetlo ve sklenících zahradnictví FlorCentrum v Olomouci. A to pro letošní charitativní sbírku Vánoční hvězda.

Sbírka je určena na pomoc onkologicky nemocným dětem. Loni výtěžek navzdory pandemii dosáhl téměř dvou milionů korun. Přispěl například na vylepšení nemocničního prostředí oddělení JIRP Dětské kliniky ve Fakultní nemocnici Olomouc, která prošla velkou rekonstrukcí.

Peníze kromě jiného pomohly i rodinám s onkologickým pacientem v těžké finanční situaci. „O vánoční hvězdu mají zájem lidé, firmy i školy,“ uvedla Herta Mihálová, ředitelka pořádajícího sdružení Šance. Tradiční charitativní akce se uskuteční od 22. listopadu do 10. prosince.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.