ZÁZRAK! Havarovali a všichni přežili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

ZÁZRAK! Havarovali a všichni přežili

Havárii letadla naštěstí všichni fanoušci přežili.
Havárii letadla naštěstí všichni fanoušci přežili. (Koláž BLESKsport)

Bez přehánění z pekla štěstí mělo 18 cestujících a tři členové posádky letu z Houstonu do Bostonu. Soukromý letoun se při vzletu nedokázal dostatečně zvednout, prorazil plot a začal hořet. Jako zázrakem však nebyl nikdo na palubě vážně zraněn!

Měl to být pohodový výlet na sever zakončený návštěvou čtvrtého semifinále baseballové ligy, v němž se jejich miláčci v dresech Houston Astros perou o vstupenku do Světové série s bostonskými Red Sox. Idylka ale skončila už při startu, kdy se stroj McDonnell Douglas, letadlo se dvěma proudovými motory a místem pro 172 pasažérů, nedokázal z prozatím neznámých příčin pořádně odlepit od země.

Namísto toho prorazil plot ranveje, zaryl se do země na nedalekém poli a začal hořet! Na palubě, kde bylo i desetileté dítě, vypukla nefalšovaná panika a začal boj o přežití. „Všichni začali křičet, slyšela jsem, jak na mě někdo řve: Vypadni ven! Vystřelili jsme nafukovací skluzavku u nouzového východu a brali nohy na ramena,“ popsala cestující Cheryl McCaskillová. „Utíkali jsme co nejdál, protože jsme se báli, že letadlo vybouchne,“ doplnil ji další nejmenovaný pasažér. Zachránit se nakonec ‒ bohudík! ‒ dokázali všichni cestující i členové posádky. Zdravotníci museli řešit jen bolest zad jednoho z pasažérů, další si zase stěžoval na potíže s dechem. Ostatní ale jako zázrakem nemají ani škrábnutí! Pro úplnost – jejich Astros vypráskali domácí Red Sox 9:2 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy srovnali stav na 2:2...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.