Strážníci anděly strážnými: Z ulice zachránili maminku s miminkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Strážníci anděly strážnými: Z ulice zachránili maminku s miminkem!

Jeden ze strážníků chová v náručí malé dítě.
Jeden ze strážníků chová v náručí malé dítě. (Foto MP Brno)

V zoufalé situaci se ocitla v neděli večer maminka s kojencem. Při teplotě jen pár stupňů nad bodem mrazu bloudila po ulicích Brna. Neměla na noc kam jít. Pomohli jí až strážníci.

Žena na své anděly strážné narazila v Králově Poli. „Pod horní vrstvou oblečení měla uvázaný šátek a v něm schouleného několikatýdenního kojence,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Strážníkům vysvětlila, že po hádce se rozešla s otcem dítěte a opustila jeho byt. Ujistila je přitom, že jí partner fyzicky neublížil. „Kvůli zásadním neshodám se k němu ale vrátit nechtěla,“ pokračoval Jakub Ghanem.

V dočasném domově pro lidi bez domova ženu kvůli dítěti odmítli a v azylovém domě měli už zavřeno. Strážníci proto prokřehlou maminku vzali na služebnu a po sérii telefonátů jí i dceři zajistili přenocování v rodinném centru. Ještě na služebně si jeden ze strážníků holčičku pochoval. „Byla to pro něj nejdojemnější situace, kterou v uniformě zažil. Sám má doma dvě malé dcerky, a jedna měla dokonce stejné jméno jako děvčátko,“ dodal mluvčí strážníků.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.