Babské rady! Šampon jako pomocník v domácnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Babské rady! Šampon jako pomocník v domácnosti!

ilustrační foto
ilustrační foto (iStock)

Když vejdete do koupelny a pořádně se rozhlédnete, najdete tam »poklad«. Šampon… Právě klasický přípravek na mytí vlasů toho dokáže mnohem více! Dá se dokonce považovat za univerzálního pomocníka v domácnosti, který zvládne nahradit i roli odličovacího přípravku!

1) Lepší než mýdlo

Ruce zašpiněné od hlíny nebo flekaté od malování? Zeminu, barvy i mazací olej odstraníte mnohem snáze šamponem než obyčejným mýdlem. Zkuste a uvidíte sami. Poradí si i s vodou ředitelnými barvami.

2) Strhne náplast

Také se děsíte každého strhávání náplasti? Pokud máte doma šampon, už se nemusíte bát. Vetřete do náplasti jednu kapku ještě před tím, než se ji pokusíte strhnout. Šampon částečně rozpustí přilnavou vrstvu a náplast půjde dolů lépe.

3) Zbaví kytky prachu

Chcete zbavit vaše pokojové rostliny »prachového nánosu«? Smíchejte teplou vodu s pár kapkami šamponu a vrhněte se na otírání. Právě šampon je k rostlinám mnohem šetrnější než třeba mýdlo. Zároveň vytvoří tenoučký film, díky kterému se na nich nebude prach tolik usazovat.

4) Odlíčí vás

Zapomněly jste si koupit odličovací přípravek na oči a večer stojíte před zrcadlem a říkáte si, jak jen to uděláte? Tentokrát vám pomůže dětský šampon. Ten si poradí s voděodolným make-upem i řasenkou. A nebojte, v očích opravdu neštípá. Dětský šampon mohou využít i pánové jako nouzovou pěnu na holení. Proto až se budete balit na dovolenou, zvažte, zda nezabalit místo klasického šamponu jen ten dětský...

5) Vyčistí auto i vanu

Šampony výborně odstraňují skvrny. Proto se hodí jak při úklidu koupelen (ideálně na čištění nerezových a chromových povrchů), tak poslouží výborně i při umývání auta. Smíchejte šampon s vodou v poměru čtvrt šálku šamponu na kbelík vody a umyjte auto houbou jako obvykle.

6) Oživí kůži

Chcete oživit barvu koženým botám? Nebo milovaná kabelka už nevypadá tak, jako když jste si ji nesla z obchodu? Sáhněte po pomocníkovi jménem šampon! Vezměte si čistý hadřík, kápněte na něj trošku šamponu a krouživými pohyby jej vetřete do kůže. Kromě toho, že barva bude jako nová, ochrání takovýto »nátěr « boty před solí.

7) Poradí si i s okny

Do kyblíku s teplou vodou kápněte pár kapek šamponu a uvidíte, jak rychle a jednoduše vám půjde letos mytí oken a hlavně rámů.

8) Uvolní zaseklý zip

Pokud se vám tato nepříjemnost stane, netahejte zip silou, ať se nestane nehoda oblečení ani vám. Pomocí suchého hadříku vetřete do zipu kapičku šamponu, ten jej uvolní a jeho zbytky snadno vyperete.

9) Pečuje o chodidla

Opět trik s dětským šamponem, který využívají i v kosmetických salonech. Dokáže totiž perfektně nahradit kúru pro vaše unavená chodidla. Buď si dopřejte alespoň půlhodinovou teplou koupel chodidel ve vodě smíchané s dětským šamponem, nebo trochou šamponu chodidla namasírujte, oblékněte si bavlněné ponožky a běžte spát. Nohy budete mít ráno jako novorozenec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.