Rázovitý slovenský expremiér Mečiar: Důchodce s bedničkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rázovitý slovenský expremiér Mečiar: Důchodce s bedničkami!

Vladimír Mečiar v důchodu dodává své ovoce slovenským maloobchodům
Vladimír Mečiar v důchodu dodává své ovoce slovenským maloobchodům (Plus 7 dní)

Dříve rovnal do latě novináře i politické oponenty, dnes slovenský expremiér Vladimír Mečiar (79) spíš rovná bedýnky. Jak si jako důchodce žije?

Byly doby, kdy konfrontovat Mečiara s nepříjemnými dotazy bylo »o kejhák«. „Ještě jednou se mě na to zeptáš, tak ti takovou jeb*u, že se z toho nevzpamatuješ...,“ chytil v roce 2002 Mečiar pod krkem novináře, který se ho zeptal, kde vzal peníze na nákup luxusní vily v Bratislavě. Po odchodu z politky někdejší premiér pendluje mezi Bratislavou a svou haciendou v Dolní Porube nedaleko Trenčianských Teplic. Tam ho novináři z týdeníku Plus7dní o uplynulém víkendu také zastihli. Zrovna když před obecní večerkou vykládal z auta červené plastové bedny.

Přestože z jeho dávné rázovitosti dnes už moc nezbylo, »ukecaný« Mečiar také zrovna není. „Zdraví slouží,“ reagoval na dotaz, zda ho trápí problémy, jak se spekuluje. Také covid se mu prý vyhnul. Teď se prý věnuje hlavně svým sadům. „A politice, tedy jejímu komentování,“ dodal expremiér s tím, že i když mu bude osmdesát, do starého železa ještě nepatří. V Dolní Porubě Mečiar vlastní jabloňové sady, kromě domu, zahrad a dětského hřiště má v obci také tenisový kurt.

Kdo je Mečiar

Po rozpadu Československa byl v letech 1993 až 1998, s krátkou přestávkou, předsedou vlády SR. Přes dvě desetiletí šéfoval dnes již zaniklé HZDS. V letech 1999 a 2004 neúspěšně kandidoval na prezidenta. V roce 2019 pak založil novou stranu, po jejím neúspěchu ve volbách se z politiky stáhl. Během svého politického působení čelil různým kontroverzím, kvůli kterým Slovensku málem utekla šance na členství v EU a v NATO.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.