Dejte nohu z plynu: Tisíce policistů kontrolují rychlost | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dejte nohu z plynu: Tisíce policistů kontrolují rychlost

Dejte nohu z plynu, do pátku probíhá akce
Dejte nohu z plynu, do pátku probíhá akce (Foto Aha! – Václav Burian)

Nehlídáte si na silnicích povolenou rychlost? Pak počítejte s tím, že ji za vás ohlídají »dopraváci « a za těžkou nohu na plynu vás čeká pokuta.

Až do pátku obsadí silnice v Česku tisícovky policistů! Masivní akce je součástí kampaně proti nepřiměřené rychlosti, za kterou stojí Česká asociace pojišťoven (ČAP), BESIP a Policie ČR. Nepřizpůsobení rychlosti patří dlouhodobě mezi hlavní příčiny nehod. Policisté zvýšili dohled už od začátku prázdnin, přesto mnoho šoférů na silnici stále hazarduje. „Řidiče na rizika nepřiměřené rychlosti upozorňují i informační letáky kampaně Zpomal, dokud není skutečně pozdě,“ řekla mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Zemřelo už 78 lidí

Od letošního ledna do června má u nás nepřiměřená rychlost na svědomí 78 mrtvých a 195 těžce zraněných. Policisté už projednali přes 65 tisíc přestupků souvisejících s překračováním rychlosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.