Vášnivý milovník plyšáků: SBÍRKA MEDVĚDŮ ZA 3,6 MILIONU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vášnivý milovník plyšáků: SBÍRKA MEDVĚDŮ ZA 3,6 MILIONU!

Nicholas sbírá medvídky už od dětství.
Nicholas sbírá medvídky už od dětství. (Foto Profimedia.cz)

Americký Texas bývá označován za stát kovbojů. Vizážista Nicholas Cherrywood (27) z Dallasu má ale do drsňáků z westernů hodně daleko. Místo jízdy na koni a nahánění dobytka se doma tulí k plyšákům!

Investovat se dá do mincí, známek, zlata, obrazů... Cherrywood se ale rozhodl pro sběr barevných medvědů s označením Care Bears, které se staly hitem. Jeho úctyhodná kolekce už čítá kolem tisícovky kusů a má hodnotu a má hodnotu přes 3,6 milionu korun! „Vždycky měli v mém srdci zvláštní místo. Přinášejí mi velkou útěchu,“ svěřil se Cherrywood, který dokonce plyšákům vyhradil i speciální pokoj. Mnozí mu přezdívají medvědí jeskyně. V podstatě se ale jedná o místnost, která je vymalovaná pastelově fialovou barvou a stojí v ní regály nacpané od země až ke stropu plyšáky. Každý méďa má jinou barvu a jiný znak na bříšku, který představuje jeho osobnost. „Jako dítě jsem je používal ke komunikaci. Pomáhaly mi vyjádřit se beze slov,“ říká Cherrywood. Na úctyhodné sbírce pracuje od dětství. První medvědy dostal darem, další pořizoval nejdříve za kapesné, později za vlastní plat. „Někdo utrácí za auta, značkové kabelky či boty, já utrácím za medvědy,“ dodal Američan. 

Z pohlednic až k filmu

Autorkou Care Bears je dětská ilustrátorka Elena Kuchariková (78), která první medvědy namalovala v roce 1981. Původně měli být pouze na pohlednicích, ovšem už o dva roky později začali šít i první plyšáky. V letech 1985 až 1988 měly na kontě vlastní animovaný seriál a tři celovečerní filmy! Ve velkém se její medvědi prodávají dodnes.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.