Katastrofa na Moravě! Obří kroupy bořily, tornádo zabíjelo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Katastrofa na Moravě! Obří kroupy bořily, tornádo zabíjelo

Tornádo se prohnalo obcemi na Hodonínsku a zanechalo za sebou spoušť apokalyptických rozměrů. Nejvíc zasáhlo obce Lužice, Hrušky a Moravská Nová Ves. (25. června 2021)
Tornádo se prohnalo obcemi na Hodonínsku a zanechalo za sebou spoušť apokalyptických rozměrů. Nejvíc zasáhlo obce Lužice, Hrušky a Moravská Nová Ves. (25. června 2021) (Aktu.cz)

Ve čtvrtek po sedmé večer zasáhlo Moravu během bouřek i zkázonosné tornádo. Nejvíce to odnesly obce Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves a Hrušky. V nemocnicích ošetřili na desítky zraněných a zemřelo nejméně pět lidí. Škody na majetku jdou do stamilionů! V zasažených oblastech jsou lidé bez proudu, plynu a mobilního signálu. Sanitky poslalo na místo Rakouska i Slovensko.

V některých obcích na jihu Moravy to vypadá jako po válce. Domy bez střech, převrácená auta a krátery na vozovkách. Není divu, že záchranáři vyhlásili mimořádnou událost třetího stupně, konkrétně jde o lokalitu na Břeclavsku. 

Zkáza obce Hrušky z dronu:

Například polovina obce Hrušky na Břeclavsku je podle místostarosty Marka Babisze zcela srovnaná se zemí, vesnicí se totiž prohnalo tornádo. Automobily nesmírná síla přírodního živlu vrhala proti domům, místní kostel skončil bez střechy. Tornádo a vodopády krup velikosti tenisových míčků pršících z temného nebe zdevastovaly i Hodonínsko.

Tornádo v Lužicích na Hodonínsku:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.