Půjčka pro dlužníky není řešením. Jak se vyhnout dalším dluhům a nedostat se do exekuce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Půjčka pro dlužníky není řešením. Jak se vyhnout dalším dluhům a nedostat se do exekuce?

 (dotFOX)

S dluhy na krku se těžko sjednává další úvěr. Záznamy v registrech, exekuce i insolvence jakékoliv další zadlužení výrazně ztěžují. Existuje vůbec nějaká půjčka pro dlužníky? A jaká jsou jiná řešení, když už vám nikdo nechce půjčit?

Záznam v registrech má každý, kdo si někdy vezme půjčku, a to i ten, který ji řádně a včas splatí. Být tak veden v registrech dlužníků nemusí být vždy jen na škodu, problém nastává u negativního záznamu, ten svědčí o tom, že vaše platební morálka není zrovna ukázková.

V takovém případě banky dávají od žádosti ruce pryč, řešením pak může být benevolentnější nebankovní půjčka. Negativní záznamy v registrech jsou sice potíž, ale jedná-li se například o jednu či dvě opožděné splátky, dá se s ním ještě pracovat. To se však nedá říct o probíhající exekuci nebo insolvenci, v těchto situacích vám už nikdo nepůjčí.

Jak předejít exekuci a insolvenci?

Pokud jste ale ještě do exekučního či insolvenčního procesu nedošli, pak ani tak si není radno zahrávat s dluhy, mnohem lépe uděláte, když se těmto už konečným fázím obloukem vyhnete. A jak na to? Třeba tím, že se rozhodnete pro sloučení půjček. Tzv. konsolidace je skvělou příležitostí, jak se jednou pro vždy vymanit z kolotoče dluhů.

Splaťte všechny dluhy jednou půjčkou

Konsolidace má dvě nesporné výhody, tou první je, že vám sloučí všechny půjčky do jedné, tou druhou, že získáte dokonalý přehled nad všemi závazky. Nyní splácíte dluh nebankovní společnosti, potýkáte se s kontokorentem od banky, nemáte zaplacené účty za telefon a energie a ty největší průšvihy se snažíte hasit kreditní kartou. To všem s konsolidací skončí, už si nebudete muset půjčit peníze na zaplacení jiného dluhu, budete mít jednu jedinou půjčku a tu bude vaší povinností splatit.

Její výši samozřejmě neovlivníte, protože bude vycházet ze současné dlužné částky, co si ale můžete nastavit dle potřeb je výše měsíční splátky. Pravidelně budete splácet jen to, co váš rozpočet utáhne. Díky tomu budete mít šanci i na tvoření úspor, které vám pomohou předejít dalším finančním průšvihům. Nenadálé výdaje bude z čeho platit.

I osobní bankrot vás dluhů zbaví, konsolidace je ale lepším řešením

Pokud tak hledáte další půjčku, kterou byste zalepili ty předešlé, pak na to raději ihned zapomeňte. Nikdo férový vám stejně úvěr neposkytne. Využijte proto srovnaní půjček a poptejte výhodnou konsolidaci, jen tak se můžete vymanit z kolotoče dluhů a nedostat se do osobního bankrotu, který není žádný med. Půjček vás sice zbaví, ale bez několikaletého živoření a žití s opravdovým minimem se insolvence neobejde.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.