Jak poznat dobrého dodavetele energií? Toto by měl splňovat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak poznat dobrého dodavetele energií? Toto by měl splňovat

 (BOHEMIA ENERGY entity)

Změna dodavatele elektřiny či plynu je jednou z možností, jak ušetřit v rodinném rozpočtu nemalé peníze. Při jeho výběru by ale cena neměla být jediným kritériem. Podívejte se, co vše by měl moderní dodavatel energií splňovat a co vám může nabídnout. 

V současné době je již pro mnoho z nás běžné, že nákupy či změnu banky můžeme zařídit jednoduše přes internet z pohodlí domova. Stejnou možnost nabízí i řada dodavatelů energií. Kupříkladu k Bohemia Energy, největšímu alternativnímu dodavateli energií v ČR, lze přejít kompletně online, aniž byste někam museli chodit.

Nejvhodnější produkt můžete probrat po telefonu a návrh smlouvy dostanete do e-mailu. „Doma pak máte čas a klid si vše pročíst, a pokud se vám nabídka líbí, jednoduše smluvní dokumenty podepíšete elektronicky na počítači, tabletu či na mobilu. Podpis bude mít stejnou platnost jako při vlastnoručním podpisu papírové smlouvy,“ říká Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Stejně jako máte možnost od své banky využívat internetového bankovnictví, i dodavatel energií by vám měl umět poskytnout online účet pro energie. „V naší webové kanceláři mají zákazníci kompletní přehled o svém odběrném místě. Zároveň si zde mohou třeba měnit zálohy či nastavení plateb, zadávat samoodečty, vyřídit reklamaci nebo i vybrané platby rovnou zaplatit kartou online,“ uvádí Robert Šíma, ředitel zákaznické péče Bohemia Energy. Samozřejmostí kvalitního zákaznického servisu je pak bezplatná telefonní linka.

Spokojený zákazník je vizitkou každé firmy. Zajímejte se, jak dodavatel dbá na svou pověst. V oblasti energií je základem etický kodex podle doporučení ERÚ či připojení k Deklaraci na ochranu spotřebitele. To jsou signály, které vám napoví, že společnost se chová férově.

Partner pro energetické úspory

S dalšími úsporami v domácnosti pomůže také energetický poradce. Jeho služby dobrý dodavatel poskytuje zdarma. Kromě toho, že vám vysvětlí vše kolem vyúčtování nebo překontroluje, zda nemáte zbytečně vysoké jističe, tak vám poradí třeba i se změnou vytápění či se zateplením. „Výsledkem jsou doporučení na úsporná opatření šitá doslova na míru, a to včetně informace, zda na jejich realizaci můžete získat dotace,“ dodává Libor Holub.

Na dodavatele energií se můžete obrátit, i pokud si chcete vyrábět vlastní elektřinu pomocí fotovoltaické elektrárny třeba na střeše svého domu. Ten spolehlivý vám zajistí nejenom vhodné technologické řešení a instalaci, ale postará se i o vyřízení dotace a také o výkup elektřiny, kterou nespotřebujete.

Služby, které ocení nejedna domácnost

Také se vám stalo, že jste potřebovali vyměnit světlo či zásuvky, zapojit sporák nebo zajistit revizi elektroinstalace, ale sehnat elektrikáře nebylo jednoduché? I s tím může dodavatel energií pomoci. „My vám elektrikáře nejen zajistíme, ale získáte i příspěvek na jeho práci,“ uvádí Libor Holub výhody služby Servis a dodává: „Pokud využíváte zemní plyn, tak vám můžeme v ceně jeho dodávky zajistit i pravidelnou kontrolu plynového kotle.“

Solidní dodavatel energií se pozná rovněž podle přístupu k životnímu prostředí. Někteří nabízejí tzv. zelené tarify, ale díky nim vám do zásuvky jenom zelená elektřina neproudí. „Pokud chcete podpořit obnovitelné zdroje zcela transparentně, zajistíme vám zelené certifikáty od jejich výrobců na tolik elektřiny, kolik jí spotřebujete, a navíc za velmi atraktivní cenu,“ říká Libor Holub. A u Bohemia Energy si Zelený certifikát můžete sjednat k jakémukoliv produktu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.