Online půjčka ihned - realita nebo utopie? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Online půjčka ihned - realita nebo utopie?

 (Shutterstock)

Mnohé banky nabízejí ve svých reklamách okamžité online půjčky, nebo půjčky do hodiny. Je to jen reklamní trik s mnoha poznámkami pod čarou, nebo můžete mít opravdu do několika minut bez návštěvy banky na účtu o desetitisíce více?

Kdo půjčuje online?

U mnoha bank je opravdu možné sjednat celou půjčku 100 % online bez návštěvy pobočky. Dokazují to denně srovnávače půjček online. Jejich obrovskou výhodou je, že vedle sebe stojí nabídky bankovních i nebankovních institucí, které máte ihned srovnané a vidíte, které vycházejí nejlevněji

Přitom ale budete mít dost času, abyste si je prostudovali a sami srovnali. U online srovnávačů máte tu jistotu, že nabízí ověřené společnosti, pod jejichž serióznost a nabídky jsou ochotny se podepsat. Srovnávače si kromě jiného ověřují, že takoví poskytovatelé půjček mají licenci od České národní banky. 

Které typy půjček lze sjednat online? 

Budete se divit, ale téměř všechny půjčky. Může jít o půjčku od bankovní i nebankovní instituce, o úvěr s uvedením účelu, ale i bez udání účelu, půjčky bezhotovostní, ale i bezhotovostní.

Kolik si maximálně můžete půjčit online?

Vždy záleží na tom, zda už u dané společnosti máte založený účet. Pokud ano, můžete získat půjčku online třeba ve výši až 800 000 Kč, u jiné společnosti až milion korun.

Za jak dlouho budete mít peníze u sebe?

Pokud máte u vybrané společnosti účet, necháváte si na něj posílat výplatu, máte nejspíš v internetovém bankovnictví nebo mobilní aplikaci už přímo připravenou předschválenou půjčku. Peníze budete mít na účtu do několika málo minut. Společnosti, které už znají vaši finanční historii, vám půjčky na účet připíšou opravdu v řádech minut. 

Společnost, kterou si vyberete např. v rámci srovnávače, může chtít doložit některé dokumenty. Někdy je stačí poslat online, jindy pošlou kurýra. Peníze tak budete mít opět téměř okamžitě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.