Štiplavý chlór zamořil bazén | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štiplavý chlór zamořil bazén

Záchranáři zasahovali v ochranných oblecích.
Záchranáři zasahovali v ochranných oblecích. (pro Aha! – Jan Kostík)

PRAHA – Chlórový zápach způsobil včera poplach v bazénu u Jedličkova ústavu v Praze 4. Pracovníci objektu přivolali hasiče, když je začal dusit štiplavý smrad. Záchranáři zjistili, že vychází z barelů, ve kterých byl chlór k dezinfekci vody.

Chlórový zápach způsobil včera poplach v bazénu u Jedličkova ústavu v Praze 4. Pracovníci objektu přivolali hasiče, když je začal dusit štiplavý smrad. Záchranáři zjistili, že vychází z barelů, ve kterých byl chlór k dezinfekci vody.

Hasiči v ochranných oblecích vynesli nádoby s reagující látkou na volné prostranství, které ohraničili páskou. Podzemní prostory pak vyvětrali přetlakovou ventilací. „Co reakci způsobilo, nevíme. Do barelů mohlo něco spadnout, nebo do nich zatekla voda,“ řekl Aha! vyšetřovatel hasičů. Hasiči na místě čekali, dokud nebezpečná reakce neskončila. Po celou dobu měřili koncentraci chlóru v ovzduší. Nikdo se neotrávil.

3.11.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.