Drážní budovu zapálil v Nymburce žhář: Plameny šlehaly u sídliště! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Drážní budovu zapálil v Nymburce žhář: Plameny šlehaly u sídliště!

Z dálky se zdálo, že hoří budova, kde je hračkářství a také bar.
Z dálky se zdálo, že hoří budova, kde je hračkářství a také bar. (Foto Aha! – T. Koníček, A. Horáková, HZS)

Mohutné plameny šlehaly ve středu večer ze staré drážní budovy jen kousek od sídliště Jankovice v Nymburce. Hořící objekt podle vyšetřovatelů podpálil žhář!

Hasiči dostali hlášení chvíli před osmou večer. Jen pár metrů od plamenů jsou koleje, a tak musela být zastavena i železniční doprava. Z druhé strany jsou paneláky, a tak si museli lidé pozavírat okna, neboť byl v místě hustý dým. „Velitel vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu, protože potřeboval na místo další hasiče s cisternami,“ řekl jejich mluvčí Jaroslav Gabriel.

Plameny krotili nejen profesionální hasiči ze čtyř stanic, ale i dobrovolní hasiči z dalších šesti míst. Během dvou hodin se práce hasičů zkomplikovala. „V budově se zřítila střecha a její propadlá kovová krytina značně komplikovala dohašení,“ řekl Jaroslav Gabriel. Plameny se povedlo zkrotit chvíli po půlnoci. „Vyšetřovatel potvrdil, že požár byl založen úmyslně,“ řekla policistka Petra Potočná. Předběžná škoda byla vyčíslena na 300 tisíc. Hasiči ale uchránili majetek v hodně milionu korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.