Zahrádkáři i kutilové se těší: Hobby markety budou všude! A s nimi přijdou slevy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zahrádkáři i kutilové se těší: Hobby markety budou všude! A s nimi přijdou slevy!

Hobby markety jsou stále oblíbenější.
Hobby markety jsou stále oblíbenější. (: archiv)

PRAHA – Kutilové se radují! Celá řada hobby marketů totiž míří do stále menších měst. Obchody pro zahrádkáře a řemeslníky vyrostou třeba ve Znojmě, Ivanovicích nebo Šumperku. Oproti běžným prodejnám čekají na zákazníky velké slevy.

Kutilové se radují! Celá řada hobby marketů totiž míří do stále menších měst. Obchody pro zahrádkáře a řemeslníky vyrostou třeba ve Znojmě, Ivanovicích nebo Šumperku. Oproti běžným prodejnám čekají na zákazníky velké slevy.

Obchody pro kutily už čerstvě stojí v několika menších městech, začínají fungovat například v Táboře nebo Hodoníně. A další města jejich výstavbu ochotně povolují. V každém z nich totiž najde práci zhruba stovka lidí a na své si přijdou i zákazníci, kteří nebudou muset nakupovat v často předražených malých prodejnách. „Bojím se. Nemáme moc prostředků, jak velkým obchoďákům konkurovat,“ říká jeden z malých prodejců.

Například v Šumperku nový obchod pro řemeslníky vyroste na místě někdejší textilky, kterou město nechalo zbourat. Součástí obrovského areálu bude i zahradní centrum a stavebniny. A proč giganti jako Obi, Baumax nebo Hornbach míří právě sem? „Lidé z vesnic a menších měst tu totiž často utrácejí víc než ti z velkoměst. Je to proto, že si nenajímají na práci firmy, ale raději si všechno vybudují sami,“ říká ekonom Jiří Nejdl. A za pravdu mu dává výzkum společnosti Incoma Research, podle kterého si loni hobby markety přišly téměř na 24 miliard korun. Lidé na obchodech oceňují především profesionální přístup, obrovský výběr a kvalitu zboží.

Nejvíc hobby marketů je v Praze a okolí, i zde se budou v nákupních zónách už příští rok otevírat další.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.