Úklid, který baví a něco navíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Úklid, který baví a něco navíc!

ilustrační foto
ilustrační foto (istock.cz)

Dámy se hrozí velkého úklidu, ale ten nemusí být otrava! Máme pro vás pár tipů!

Kde začít?

Ideálně v místnosti, která vám dá nejméně zabrat. To je obvykle ložnice – v ní totiž trávíme nejméně času. Pokračujte přes dětský pokoj, pracovnu, obývák a koupelnu až ke kuchyni. V ní to ostatně budete mít nejnáročnější.

LOŽNICE A DĚTSKÝ POKOJ

■ stáhněte všechny záclony, závěsy a ložní povlečení a vyperte je
■ pokud je to možné, vyperte i deky a polštáře, pokud to možné není, nechte je přes den vyvětrat na zahradě nebo balkoně, v nejhorším případě přehoďte přes okno
■ otřete prach ze všech záhybů včetně lustrů a lamp, parapetů a vypínačů
■ pokud si na to troufnete, vytřiďte oblečení a věci, které nepoužíváte

Pečujte i o matrace

Kdybyste jen věděli, kolik roztočů a dalších breberek se v matraci skrývá, šla by vám z toho hlava kolem. Nečistot a pachů vás zbaví jednoduchý trik, který můžete opakovat klidně i při každé výměně ložního prádla. Matraci nejprve vysajte vysavačem. Pak na ni přes sítko naneste jedlou sodu, nechte 30 minut působit a znovu vyluxujte. Bude jako nová.

Dokonale čistá okna

Jeden hrnek octa, litr vody a stírat a stírat. Pak se prý okna lesknou jako nikdy. Pokud by vám vadil octový odér, rozmíchejte ve vodě pudinkový prášek. Výsledek bude stejný.

A věděli jste, že každý domov má své specifické aroma? Jen si vzpomeňte, když otevřete dveře k vám nebo k vašim příbuzným. Co vás trkne jako první do nosu? Vůně! Ta o vás prozradí víc, než si myslíte. Jak s ní pracovat a vytěžit z ní jenom to nejlepší? Mrkněte na:

https://vune.nativecnc.cz/

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.