LIDSKÁ BESTIE! Kocoura Čertíka chtěla popravit vzduchovkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

LIDSKÁ BESTIE! Kocourka Čertíka chtěla popravit vzduchovkou!

Těžce zraněný kocourek Čertík.
Těžce zraněný kocourek Čertík. (Foto pro Aha! – Fit i pro kočky)

S neuvěřitelnou krutostí se setkal černý kocourek, který dostal jméno Čertík. Zatím neznámá bestie jej chytila, držela a třikrát zblízka střelila vzduchovkou do hlavy! Přežil jen díky pomoci hodných lidí.

Těžce zraněné chlupaté klubíčko bylo nalezeno už koncem února v Ostravě-Muglinově. „Moje kolegyně Broňa na něj narazila ve čtrnáctistupňových mrazech. Byl v hrozném stavu,“ řekla lékařka Gabriela Jahůdka Vaníková (48) ze spolku Fit i pro kočky. Kocour měl těžce poraněnou hlavu a obě oči zalité hnisem. Rentgen ukázal, že má v hlavě tři olověné diabolky!

„Kočku k sobě jen tak nepřilákáte. Někdo ji musel chytit a držet, než do ní střílel. Mohl to být někdo, komu věřila. I majitel,“ myslí si Gabriela. Po měsíci péče Čertík svůj život vybojoval, ale o jedno oko přišel a druhým vidí nejspíš jen stíny. „Jednu operaci má za sebou, zkusíme zachránit aspoň druhé oko. Snad se najde nový majitel, kterému Čertíkův handicap nebude vadit,“ uzavřela lékařka. Případ Čertíka řeší policie? Šance najít pachatele či alespoň majitele je ale bohužel malá, kočky se na rozdíl od psů většinou nečipují.

Rentgen odhalil v jeho hlavě tři diabolky.

Malí tyrané

Gabriela Jahůdka Vaníková působí jako dětská psychiatrička. A u svých pacientů vnímá čím dál více násilných rysů. „Netvrdím, že Čertíkovi ublížilo dítě nebo mladistvý, ale v praxi se setkávám s dětmi se sklony ubližovat zvířatům. Pokud se včas odborně nepodchytí, mohou z nich vyrůst nebezpeční jedinci, kteří mají tendence ublížit i lidem. Jsem pro tvrdší postihy pro podobné lidi,“ podotkla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.