Babiš: Volněji po Velikonocích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Babiš: Volněji po Velikonocích

Premiér Andrej Babiš (28.2.2021)
Premiér Andrej Babiš (28.2.2021) (Facebook - A. Babiš)

Češi budou mít letos dobrý důvod těšit se na Velikonoce. Svátky sice ještě prožijeme v sevření proticovidovými opatřeními, pak ale začne »obleva«. Alespoň tak to odhaduje premiér Andrej Babiš (66, ANO).

„Pevně doufám, že to je poslední lockdown. Děkuji všem, kteří dodržují opatření,“ řekl včera premiér na CNN Prima NEWS. Dobrou zprávou podle něj je, že se nárůst nově nakažených koronavirem zastavil, i když „čísla jsou stále strašně vysoká“. Při jakém počtu nakažených se začnou opatření zmírňovat, ale nechtěl říct. Potvrdil však, že systém PES »chcípnul«, protože nefungoval. „Už snad umíme odhadnout, jak by to mohlo být. Pevně doufám, že po Velikonocích si řekneme, kdy se vrátí děti do škol, kdy začnou sportovat a jak by to mělo vypadat,“ uvedl. Vicepremiér Jan Hamáček (42, ČSSD) po jednání krizového štábu řekl, že jako první by měla padnout velká plošná opatření, tedy třeba uzávěry okresů.

Hamáček se bojí spálení

Co se rozvolní, a jestli vůbec, o tom podle vicepremiéra Hamáčka rozhodne ministerstvo zdravotnictví. Nechce opakovat chybu, kdy vláda kolem loňských Vánoc opatření uvolnila a počty nakažených vystřelily nahoru. „Spálili jsme se už tolikrát,“ řekl včera. Prioritou podle něj zůstává návrat alespoň části žáků zpět do školních lavic. Děti podle něj ale musí být testovány.

Přečtěte si
hillaarkaa
11. 3. 2021 • 16:12

Jasně,pak na Prvního máje,na Cyrila a Metoděje,na sv.Annu,k začátku školního ruku....a stále dokola ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.